Historien bag Watchmen.dk

I 1903 rejste Urmager Martin Jørgensen fra den lille by Frøbjerg på Fyn, hele vejen til Marseille i Frankrig. Rejsen var lang, og bagagen var tung. For udover store drømme, var hans kuffert også nænsom pakket med hans seneste opfindelse. Et stort flot væghængt pendul ur, der ventede på at imponere dommerne på dette års verdensudstilling.

Dette nye ur skulle være med til at revolutionere måden, der fremover blev lavet ure på. Intet mindre. Hemmeligheden i dette særlige pendul ur var et indbygget batteri, der gjorde at man slap for hele tiden at skulle trække uret op. Rygtet om Martin opfindelse på Fyn var løbet helt til Frankrig, og derfor fik han en personlig indbydelse til denne store verdensudstilling.

Uret går fortsat præcist den dag i dag, og pryder væggen i Martin Jørgensens oldebarns hjem.

Martin_jorgensen_diplom

Lokal Georg Gearløs

Min oldefar var kendt lidt som den lokale Georg Gearløs her på egnen. Hans store passion var at udvikle specialværktøj til reparation af ure. Han var også med til at få installeret elektricitet i mange hjem på egnen’, fortæller Hans Henrik, indehaver af Watchmen.dk

Hans Oldefar åbnede efter verdensudstillingen i 1903 egen urbutik først i Frøbjerg og senere butik og værksted i Aarup. Udbredelsen af batteridrevne armbåndsure havde taget fart efter 1. verdenskrig. Nu ville alle have et ur på håndleddet, ligesom soldaterne havde det i krigen. I butikken solgte han de nye moderne armbåndsure, både i guld og sølv. Og det var ham man gik til, hvis de skulle repareres. Men helt frem til hans død i 1974, hang stadig hans stolthed, det store pendul ur, som han var blevet så kendt for.

Oldebarn af en urmager

HH_pendul_ur

Hans Henrik, der er indehaver af Watchmen.dk er ikke selv urmager, men har altid haft en passion for ure. 

Jeg tror jeg fik mit første ur da jeg var 6 år. Dengang havde man jo ikke en mobiltelefon, og man fik ballade hvis man kom for sent hjem til spisetid. Så et armbåndsur skulle man have. ´Mit første ur var et Anders And ur’, fortæller Hans Henrik med et grin.

I 80´erne blev uret skiftet ud med et smart Casio digital Night Rider ur. En kopi af det ur, David Hesselhof kunne tale til sin bil med i serien Night Rider. Senere da Hans Henrik blev uddannet investeringsrådgiver, var det de mere maskuline Tom Kristensen ure, der var med til at definere stilen.

Et ur er jo ligesom mandens eneste smykke, og er med til at signalere hvem man er’ understreger Hans Henrik. Han har i dag haft mange forskellige ure, men et af hans absolut yndlings er et Tom K Le Mann ur fra Rosendahl. Jyske Markets var sponsorer for Racerkøreren Tom Kristensen i 00'erne. Jeg har mødt Tom Kristensen ved flere lejligheder, og jeg mener at han med hans fejlfrihed, professionalisme og store oplevelser kunne have vundet titlen som århundreds sportsmand på lige fod med Michael Laudrup. 

tom_k_uret

Webhop i julegave

Da Hans Henrik i julen 2019 fik lyst til at prøve kræfter med webhandel, var en online ur butik det mest naturlige valg. Han besøgte de daværende ejere af Watchmen.dk i vejle, og overtog kort efter både sitet og varelageret.

Siden er der kommet mange flere ure og kendte Brands i webshoppen, som også er blevet opdateret med nyt design. Watchmen.dk har i flere år været kendt som webshoppen, hvor du kunne finde prisbillige upcoming Brands. Men siden overtagelsen af butikken, er flere store brands som Hugo Boss, Tissot, Tommy Hilfiger og Burberry blevet tilføjet listen. Men også nye spændende mærker som Superdry og Elliot Havok som byder anderledes på designs. Senerst er danske Norlite kommet på hjemmesiden og i vor shop-in-shop i Assens.

Vi vil fortsat gerne forsøge at opdage nye Brands og spirende urdesignere. Samtidigt med at man vil kunne finde de store kendte mærker til en konkurrencedygtig pris', fortæller Hans Henrik.

Et TV 2 ur til 'Rigtige mænd'

På sigt er drømmen om et eget Watchmen urmærke. Designet kunne måske tage afsæt i en kendt historisk person, musiker eller sportsstjerne.

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig er ur, med mit store idol Steffen Brandt. Og jeg ved lige hvordan det skulle se ud’, griner Hans Henrik og skæver over til portrættet af den kendte TV 2 forsanger, der hænger over køkkenbordet.

Om det projekt vil lykkes, kan kun fremtiden vise. Indtil da er strategien, at gøre Watchmen.dk til en webshop, hvor alle ur-entusiaster kan finde et lækkert ur – uden at skulle betale en bondegård.