Mens bøgen springer ud i Danmark, og alt det grønne bare pipler frem - så er der også travlt i familierne og i kirkerne til årets konfimander. Det er også tid for mange til at finde den helt rigtige gave til de unge, der nu er ved at blive voksne. Og hvad er mere perfekt et et flot armbåndsur - en gave der både er et flot smykke - og et smart værktøj til at holde styr på tiden. En klassisk gave som i gamle dage var med til at fortælle de unge om at nu var de ved at være voksne, og med det følger ansvar.

I dag er det dog knapå så alvorligt. Uret er i højere grad et stykke accessorie, der er med til at understrege den personlige stil - eller matche dagens garderobe. Derfor er der også mange unge mennesker der samler på ure, så de har et til enhver lejlighed.

Som konfimationsgave kan du aldrig gå helt galt i byen med et ur. Det svære spørgsmål kan være hvilket ur du så skal vælge? Derfor har vi hos Watchmen, samlet vores gode bud på uret til konfimationsgave.

Det klasssiske Dress ur

Er din konfimand til det stilrene klassike look, er der mange flotte ure i den enkle og minmalistiske stil. Det er et ur der både kan bruges til hverdag, men også ser godt ud til f.eeks skjorte og jakke. Her er danke LLarsen et godt bud. De har en række ure i enkel skandinavisk design, både i guld, sølv og rosaguld farvet. Og så har de til deres ure remme, der med få klik hurtigt kan skiftes ud - fra meshrem til læderrem. På den måde kan det samme ur få mange forskellige udtryk. Til piger anbefaler vi et ur som f.eks Josephine i sølvfarvet med lys blå urskive, lille urskive til sekunder og yndig meshrem. Er pigen mere til guld - er et lidt mindre ur også flot. Det kan være LLarssen Lykke, der har en diameter på kun 23mm, og derfor kan bruges som smykkeur. Urene fra LLarsen er produceret i Danmark, og med uret følger en livtidskvalitet. Er budgettet ikke til et LLarsen ur, er de enkle ure fra Klarf også et godt bud på et klasssisk Dress ur. Det er smukke enkle ure, med snmalle lette urkasser - der ikke slår bunden ud af gavebudgettet. 

Til Drenge har LLarsen også mange flotte klassike ure. Men vi har også andre spænndende bud på et Dress ur til konfimationsgave. Komono er et interessant mærke fra Belgien, som er knapt så kendt, og knap så dyrt som de store brands. Men som er et udmærket ur som konfimationsgave i en god kvalitet og enkelt design - med et twist. Læg mærke til hvor knappen til urindstilling er placeret, det er et sikkert kendetegn på et Komono ur.

blog_dress_ur_2.jpg

Det sporty konfimationsur

En konfirmationsgave til den mere sporty konfirmand, er et kronograf ur. Det vil sige et ur med flere urskiver, der viser hver sin tidsmåling. Det kan være sekunder, minutter eller sågar dage. Kronograf ure er kendt som det ur piloter og dykkere - det blev brugt til tidsmåling. I dag med de nye smartwatches, er de ekstra urskiver mest til pynt, en ekstra design detalje, end egentlig brugbar funkrion. Ikke desto mindre er kronograf urene meget populære, og nogle af vores bedst sælgende ure.

Der fås et stor udvalg af disse ure især til drengene, i mange forskellige prisklasser. Til mænd og unge fyre er især Hugo BOSS og Tommy Hilfiger urene populære. Dog skal man lige være ops på størrelsen af urkassen og tykkelsen, som på disse modeller ikke egner sig til de spinkle drenge med små håndled. Et af de populære Hugo Boss ure med en diameter på de 43-45 - er Talent Watch uret, med sølv lænke og urkasse og blå urskive - en ren klassiker. I de mindre ure er der Hugo BOSS Spirit, med en diamneter på kun 41 mm. Det er et ur der passer de fleste konfirmanders håndled. Et flot kronograf som konfirmationsgave, kunne også være et ur fra Tommy Hilfiger - et Brand der er velkendt blandt de unge.  Vil man være sikker på at uret passer til de spinkle konfirmander, er der et flot udvalg af mindre kronograf ure fra Tissot. For eksempel TISSOT PR100 Chronograph Mesh, der minder i stilen om de populære Hugo Boss ur. 

Til de piger der synes det ser smart og sporty ud med et kronograf ur, har vi også et udvalg. Her kan vi anbefale det smukke Hilfiger ur Tommy Hilfiger Jenna, som både er let og enkelt i designet, og med 3 diskrete dual urskiver.  Et andet bud er TOMMY HILFIGER ARI, som er lidt mere maskulint i sit udtryk - dog med en kant af brillanter rundt langs urskiven for et mere feminint touch. 

blog_konfimationsur_kronograf

Smykkeuret - mest til piger

Et smykkeur er kendetegnet ved ur med lidt mere bling - et mindre ur som både kan bruges som smykke og ur.  Til pigerne er der et flot udvalg af smykke ure til konfirmationsgave fra Burberry. Det er et mærke som måske ligger pigernes hjerte nærmere, og derfor vil et ur netop fra Burberry være en sikker vinder. Her fås både fine små sølvfarvede og guldfarvede ure. Vi anbefaler også den klassiske kombination af begge farver i et ur som BURBERRY "The Classic" Gold. 

Til drenge der går efter et ur der fanger øjet, er et som oftest de store kronograf ure der er populære. Men skal det være i søl og guld - kan vi anbefale Meccanico Steel Fra Armani. Som også har kig til urværket i urskiven, som en ekstra detalje. 

 Ur som konfirmationsgave - smykkeuret