Bæredygtige ure er et fænomen der er mere og mere i vækst. Vi skal passe på vores kære gamle planet, og derfor tænkes der indenfor mange forskellige brancher i netop bæredygtihed. Hvordan kan man skabe smukke holdbare ure uden at skulle bruge nyt stål og læder? Det er der flere producenter der har deres bud på. 

Botanica Watches - træ og metal i smuk symbiose
Fra dette engelske urfima er der en stor passion for naturens egne materialer, nemlig træ. Der er fokus på det håndlavede design, fra ideen på tegnebrættet til det færdige ur. De bæredygtige ure fra Botanica Watches er lavet med fokus på miljøet bå i produktion af urene, men også i forhold til indpakning og emballage. Men urene i sig selv er også rigtigt smukke, og taler især til de kunder der elsker de varme og nuancerede træfarver.  For at give dem lidt ekstra kant og finesse er en del af deres mere maskuline kronograf ure lavet med både træ og metal. To materialer der går rigtigt godt hånd i hånd, og sikrer et mere solidt ur og urlænke. Bæredygtige ure, er for Botanica watches, også en ide om at give noget igen til naturen, når man har lånt fra den. Så er en del af deres virksomheds-strategi er at plante et nyt træ for hvert ur de sælger. 

DWYT Watches - Don't waste your time
Don't Waste your time - står forkortelsen i dette franske urmærke for.  Navnet i sig selv er et budskab til omverdenen om at tænke på tidens værdier og ikke mindst miljøet. I forhold til at skabe bæredygtige ure, så størstedelen af DWYT urene også lavet af træ, med ganske lidt metal - og som noget helt særligt - remme i vegansk læder. Urene kommer både med urskiver i helt lyst ahorntræ, mørkt oliventræ og urskiver med mosaikker af flere farver træ. Me mere sjældne træsorter er selvfølgelig FSC godkendt, så der her er fokus på at undgå rovdrift på disse træer. Inde bag det smukke ydre gemmer der sig et kvalitets fra schweiziske Ronda, der har en stor præcisiomn og lang holdbarhed. 

Vi kommer løbende til at have flere bærredygtige ure på Watchmen.dk - så du kan købe et eller flere ure, med tanke på vores miljø.